Tijdens de oplevering van je zelf ontworpen nieuwbouwwoning je vriendin ten huwelijk vragen? Voor veel mensen is de oplevering van een nieuwbouwwoning al spannend genoeg, maar Jesper Beers ging na de sleuteloverdracht op z’n knieën en vroeg zijn vriendin Annerose Groot ten huwelijk.

Jesper en Annerose hebben zelf hun unieke rijwoning ontworpen en laten bouwen in De Draai in Heerhugowaard. “Juist omdat het echt een huis is wat wij samen ontworpen hebben, leek het mij heel leuk om als afsluiting van dit proces mijn vriendin ten huwelijk te vragen. Ik vond het uiteraard erg spannend en zat met bonkend hart te wachten in de woning, terwijl ik Annerose had laten weten dat ik helaas wat later zou zijn voor de oplevering. We hadden in samenspraak met de aannemer Nieuwe Bouwers, ons huis al een dag eerder opgeleverd, vertelt Jesper lachend. Maar gelukkig zei ze na binnenkomst volmondig JA!

De woning maakt onderdeel uit van een CPO project Ik Woon Betaalbaar in Heerhugowaard. CPO staat voor Collectief Particulier Opdrachtgeverschap. Als koper van een nieuwbouwwoning ontwerp je zelf je eigen huis, in dit geval onder begeleiding van CPO ontwikkelaar Ik Woon Betaalbaar uit Nijkerk.

“Na een ontwerpperiode van circa negen maanden is de woning in een klein half jaartje gebouwd”, vervolgt Jesper. Het project was echt een voorbeeldproject voor toekomstige CPO projecten in de gemeente Heerhugowaard. Vanuit de gemeente zijn er hoge eisen gesteld aan de beeldkwaliteit, maar we zijn super tevreden met het eindresultaat, besluit Annerose.