PERSBERICHT – Leerdam, 29 september 2017 – Duurzaam bouwen met Meacasa, ze hebben als organisch ontwikkelaar weer 14 unieke en duurzame woningen in Leerdam gebouwd. De nieuwe wijk Broekgraaf is daarmee een groep jonge inwoners rijker. Deze nieuwe bewoners hebben het afgelopen jaar samen met organisch ontwikkelaar Meacasa hun eigen duurzame nieuwbouwproject ontworpen.

Duurzame-woningen-Leerdam-duurzaam-wonen-met-Meacasa copy

Meacasa heeft de groep kopers gefaciliteerd om zowel de indeling van de woningen als de gevel te ontwerpen en dat gecombineerd met duurzaam bouwen. De individuele en collectieve wensen zijn hiermee in vervulling gekomen. Het project is in de tweede week van september dan ook naar alle tevredenheid opgeleverd. Elke woning is uniek geworden en heeft duidelijke eigen identiteit, daarnaast is het ook een mooi stedenbouwkundig geheel.

Duurzame-woningen-Leerdam-duurzaam-wonen-met-Meacasa  Duurzame-woningen-Leerdam-duurzaam-wonen-met-Meacasa-2

Dit soort projecten zijn erg populair en dat vindt Meacasa ook niet gek. Het bedrijf snapt dat je als woningzoeker een betaalbaar, doch uniek huis met een eigen handtekening wilt hebben. De woningmarkt biedt dan vaak weinig keuze en vrijheid. Door deze projecten komen deze twee belangrijke pijlers op een bijzondere manier samen. Initiatiefnemers Elles en Stijn kunnen niet wachten om er te gaan wonen: “Met elkaar aan de slag gaan en je eigen huis te ontwerpen en bouwen vinden wij fantastisch”. Voormalig wethouder Van der Leij van de gemeente Leerdam is ook enthousiast: “Wij vinden het passen bij de tijdsgeest dat kopers zelf initiatief nemen en op dergelijke wijze een project realiseren”.