Meacasa bouwt 34 woningen voor Amvest

Duurzaam-bouwen-met-Meacasa-woningen-in-Amvest-in-Blaricum

Onlangs hebben Meacasa en Amvest Investment Management de turnkey-overeenkomst ondertekend voor de realisatie van 34 vrijesectorhuurwoningen in De Blaricummermeent in Blaricum. De woningen worden opgenomen in de beleggingsportefeuille van het Amvest Residential Core Fund (ARC Fund). Meacasa start de realisatie in april en verwacht de woningen in november 2015 aan Amvest op te leveren.

Meacasa heeft de planontwikkeling van de woningen voor haar rekening genomen op basis van het programma van eisen van Amvest. Daarnaast is een koopovereenkomst gesloten met de gemeente Blaricum voor de afname van de grond.

De Blaricummermeent  is een nieuwe wijk, gelegen tussen het Gooimeer en het oude Blaricumse dorp. De opzet en architectuur van De Blaricummermeent is geïnspireerd op het oude dorp en daar is hedendaags wooncomfort aan toegevoegd. Blaricum past goed binnen de focus van het ARC Fund dat belegt in een kwalitatief hoogwaardige woningportefeuille in de economisch sterke regio’s van Nederland. Mede door de eerdere ervaringen van Meacasa op deze locatie is er in korte tijd een hoogwaardig plan ontstaan, dat goed aansluit bij de grote  vraag naar middeldure huurwoningen.

De gemeente Blaricum is enthousiast over de samenwerking met Meacasa en de afname van de huurwoningen door Amvest. “Meacasa heeft de afgelopen jaren bewezen op geheel eigen wijze projecten in kort tijdsbestek te ontwikkelen, verkopen en realiseren”, aldus Rob Hoksbergen, projectmanager van De Blaricummermeent namens de gemeente Blaricum.