MEACASA

Nieuwsoverzicht

Lees verder

Duurzaam bouwen met organisch ontwikkelaar Meacasa: ze realiseren weer 14 unieke woningen in Leerdam

PERSBERICHT – Leerdam, 29 september 2017 – Duurzaam bouwen met Meacasa, ze hebben als organisch ontwikkelaar weer 14 unieke en duurzame woningen in Leerdam gebouwd. De nieuwe wijk Broekgraaf is daarmee een groep jonge inwoners rijker. Deze nieuwe bewoners hebben het afgelopen jaar samen met organisch ontwikkelaar Meacasa hun eigen duurzame nieuwbouwproject ontworpen.

Meacasa heeft de groep kopers gefaciliteerd om zowel de indeling van de woningen als de gevel te ontwerpen en dat gecombineerd met duurzaam bouwen. De individuele en collectieve wensen zijn hiermee in vervulling gekomen. Het project is in de tweede week van september dan ook naar alle tevredenheid opgeleverd. Elke woning is uniek geworden en heeft duidelijke eigen identiteit, daarnaast is het ook een mooi stedenbouwkundig geheel.

Duurzaam bouwen met MeacasaDuurzaam bouwen met Meacasa

 

 

 

 

 

Dit soort projecten zijn erg populair en dat vindt Meacasa ook niet gek. Het bedrijf snapt dat je als woningzoeker een betaalbaar, doch uniek huis met een eigen handtekening wilt hebben. De woningmarkt biedt dan vaak weinig keuze en vrijheid. Door deze projecten komen deze twee belangrijke pijlers op een bijzondere manier samen. Initiatiefnemers Elles en Stijn kunnen niet wachten om er te gaan wonen: “Met elkaar aan de slag gaan en je eigen huis te ontwerpen en bouwen vinden wij fantastisch”. Voormalig wethouder Van der Leij van de gemeente Leerdam is ook enthousiast: “Wij vinden het passen bij de tijdsgeest dat kopers zelf initiatief nemen en op dergelijke wijze een project realiseren”.

Uniek huwelijksaanzoek tijdens oplevering nieuwbouwwoning Heerhugowaard

 

Tijdens de oplevering van je zelf ontworpen nieuwbouwwoning je vriendin ten huwelijk vragen? Voor veel mensen is de oplevering van een nieuwbouwwoning al spannend genoeg, maar Jesper Beers ging na de sleuteloverdracht op z’n knieën en vroeg zijn vriendin Annerose Groot ten huwelijk.

Jesper en Annerose hebben zelf hun unieke rijwoning ontworpen en laten bouwen in De Draai in Heerhugowaard. “Juist omdat het echt een huis is wat wij samen ontworpen hebben, leek het mij heel leuk om als afsluiting van dit proces mijn vriendin ten huwelijk te vragen. Ik vond het uiteraard erg spannend en zat met bonkend hart te wachten in de woning, terwijl ik Annerose had laten weten dat ik helaas wat later zou zijn voor de oplevering. We hadden in samenspraak met de aannemer Nieuwe Bouwers, ons huis al een dag eerder opgeleverd, vertelt Jesper lachend. Maar gelukkig zei ze na binnenkomst volmondig JA!

De woning maakt onderdeel uit van een CPO project Ik Woon Betaalbaar in Heerhugowaard. CPO staat voor Collectief Particulier Opdrachtgeverschap. Als koper van een nieuwbouwwoning ontwerp je zelf je eigen huis, in dit geval onder begeleiding van CPO ontwikkelaar Ik Woon Betaalbaar uit Nijkerk.

“Na een ontwerpperiode van circa negen maanden is de woning in een klein half jaartje gebouwd”, vervolgt Jesper. Het project was echt een voorbeeldproject voor toekomstige CPO projecten in de gemeente Heerhugowaard. Vanuit de gemeente zijn er hoge eisen gesteld aan de beeldkwaliteit, maar we zijn super tevreden met het eindresultaat, besluit Annerose.

Vandaag is Meacasa feestelijk gestart met de bouw van 14 woningen in Leerdam

  

Op de dag van het meteorologische begin van de lente hebben de aanstaande bewoners geproost op de voorspoedige bouw van hun 14 woningen in de wijk Broekgraaf te Leerdam. Ook hier hebben de kopers in collectief verband hun eigen huizen ontworpen. De 14 woningen zijn hierdoor allemaal anders. Volgens de planning worden de woningen eind juli al opgeleverd.

Fase 1 van Ik Woon Betaalbaar in Pijnacker is vandaag opgeleverd aan 11 tevreden kopers

De eerste 11 woningen van fase 1 zijn afgelopen dagen opgeleverd aan de nieuwe bewoners in de wijk Ackerswoude in Pijnacker. De groep kopers vormde vanaf het eerste schetsontwerp een hechte groep en heeft in zeer korte tijd en in goede harmonie het plan ontworpen. Hierdoor heeft het totale project vanaf de start van het ontwerp tot oplevering slechts 15 maanden geduurd.

Feestelijk oplevering met kopersgroep van 17 woningen in Oud-Beijerland

In de nieuwbouwwijk Poortwijk III heeft Meacasa samen met 17 gezinnen uit de gemeente Oud-Beijerland een project gerealiseerd met een zeer korte bouwtijd van vier maanden. De bewoners hebben zelf veel invloed gehad in het ontwerpproces en ook in de afbouw heeft men veel eigen creativiteit kunnen gebruiken om de woning geheel naar eigen wens in te delen.

Meacasa levert 9 woningen op in Kloosterveste in Assen

Meacasa heeft samen met 9 kopers uit Assen het project in Kloosterveste ontworpen en vandaag succesvol opgeleverd. Op basis van de duidelijke stedenbouwkundige voorwaarden van de gemeente Assen hebben de kopers in een periode van een half jaar zelf hun eigen huis ontwerpen. Meacasa dankt alle kopers voor hun inbreng en wenst iedereen veel woonplezier toe!

Meacasa levert 14 woningen op in Blaricum

 

Meacasa heeft 11 t/m 13 februari 2015 14 woningen opgeleverd in Blaricum. Het project Ik woon betaalbaar in Blaricum fase 2 was een groot succes. De bouw heeft een kleine 4 maanden geduurd en dat in de winterperiode. Met een score van 5 opleverpunten gemiddeld per woning was het ook voor Meacasa een succes. Vrijdag 20 februari zal Meacasa samen met de bewoners er nog een glas op heffen. Bij deze wensen wij alle bewoners heel veel succes met klussen en natuurlijk enorm veel woonplezier in Blaricum.

Meacasa bouwt 34 woningen voor Amvest

Woningen Amvest in Blaricum

 

Onlangs hebben Meacasa en Amvest Investment Management de turnkey-overeenkomst ondertekend voor de realisatie van 34 vrijesectorhuurwoningen in De Blaricummermeent in Blaricum. De woningen worden opgenomen in de beleggingsportefeuille van het Amvest Residential Core Fund (ARC Fund). Meacasa start de realisatie in april en verwacht de woningen in november 2015 aan Amvest op te leveren.

Meacasa heeft de planontwikkeling van de woningen voor haar rekening genomen op basis van het programma van eisen van Amvest. Daarnaast is een koopovereenkomst gesloten met de gemeente Blaricum voor de afname van de grond.

De Blaricummermeent  is een nieuwe wijk, gelegen tussen het Gooimeer en het oude Blaricumse dorp. De opzet en architectuur van De Blaricummermeent is geïnspireerd op het oude dorp en daar is hedendaags wooncomfort aan toegevoegd. Blaricum past goed binnen de focus van het ARC Fund dat belegt in een kwalitatief hoogwaardige woningportefeuille in de economisch sterke regio’s van Nederland. Mede door de eerdere ervaringen van Meacasa op deze locatie is er in korte tijd een hoogwaardig plan ontstaan, dat goed aansluit bij de grote  vraag naar middeldure huurwoningen.

De gemeente Blaricum is enthousiast over de samenwerking met Meacasa en de afname van de huurwoningen door Amvest. “Meacasa heeft de afgelopen jaren bewezen op geheel eigen wijze projecten in kort tijdsbestek te ontwikkelen, verkopen en realiseren”, aldus Rob Hoksbergen, projectmanager van De Blaricummermeent namens de gemeente Blaricum.